מתי חיפשתם עבודה בפעם האחרונה?

קיבלתם החלטה להתחיל ולחפש עבודה, חשוב לדעת כי היום חיפוש עבודה מעמיד אתגרים לא מעטים למחפש העבודה ובניגוד לעבר, התהליך היום אינו ממוקד בפעילות בערוץ אחד בלבד אלא דורש ממחפש העבודה לפעול במגוון ערוצי חיפוש, להיות יצירתי ולהשתמש בכלים שונים כדי להגיע למשרות בהן הוא מעוניין.

מה הם ערוצי החיפוש האפשריים?

1. התחילו לשתף את בני המשפחה, חברים מכרים וכל מי שאתם סומכים עליו כי ישמור בדיסקרטיות את החלטתכם להתחיל לחפש את מקום עבודתכם הבא (בכל זאת אתם עדיין עובדים ולא מעוניינים כי המידע על כך יגיע למעסיק הנוכחי בטרם התקבלתם למקום העבודה הבא שלכם).

פנייה זאת לאנשי הקשר שלכם אמורה להניב קשרים לאנשי קשר נוספים. המטרה היא להגיע למעגל השני שלכם ואף לשלישי של אנשי קשר. באופן זה תגדילו את רשת הקשרים ותגדילו את הסיכוי לקבלת מידע על משרה שבדיוק נפתחה וממש מתאימה לפרופיל שלכם.

2. ובאותו עניין, הגדילו גם את רשימת אנשי הקשר בלינקדאין בדיוק מאותה סיבה כפי שצוינה בסעיף הקודם. המלצה חמה : הגדילו את רשת הקשרים שלכם על בסיס קבוע גם כשאתם עובדים וללא קשר לחיפוש העבודה.

3. זההו ארגונים אליהם אתם שואפים להתקבל. גם אם כרגע אין משרות רלוונטיות באותם ארגונים אין הדבר אמור למנוע מכם לנסות ולחפש אנשי קשר באותם ארגונים ולהעביר באמצעותם את קו"ח שלכם. משלוח קו"ח באמצעות אתר החברה גם אם אין כרגע משרה רלוונטית העומדת על הפרק מומלץ בהחלט.

4. היכנסו על בסיס קבוע לקבוצות חיפוש עבודה בלינקדאין ובפייסבוק. בקבוצות אלו מפורסמות לא מעט משרות על בסיס יומי ושווה להשקיע את הזמן לצורך חיפוש המשרה המתאימה.

5.  היכנסו לקבוצות מקצועיות בלינקדאין ובפייסבוק, זאת הזדמנות נהדרת להתחיל ולהכיר אנשים נוספים, להגיב לשאלות ולאפשר לחברי הקבוצה להכיר אתכם. גם בקבוצות אלו תחשפו למידע על משרות פנויות.

6. צרו קשר עם חברות השמה. חברות השמה מטפלות בלא מעט משרות עבור מגוון גדול של חברות. נסו לבדוק האם החברה מתמחה בהשמות לתחום בו אתם מחפשים עבודה והתקדמו בתהליך מול איש הקשר הרלוונטי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים